Bravade. Kuva: Ville Paul Paasimaa.
Pe 18.12.2020 klo 19 Ritarihuone, Helsinki
Ritarihuoneen residenssisarja

The Dark is my Delight

Musiikkia keskiajalta tähän päivään

Aleotti – Bingeniläinen – J. S. Bach – Dufay – Hille – Pärt

Bravade-nokkahuilukvartetti:
  Sunniva Fagerlund
  Pauliina Fred
  Hanna Haapamäki
  Hanna Kangasniemi

×

Bravade-nokkahuilukvartetti vie tunnelmalliselle matkalle keskiaikaisista luostareista nykyaikaan yhdistellen tuttuja joululauluja ja jouluun sopivia musiikkihelmiä. Renessanssinokkahuiluihin erikoistuneen yhtyeen ydinohjelmistoa lähestytään säveltävien naisten näkökulmasta, kun Hildegard Bingeniläisen lisäksi tutustutaan Vittoria Aleottin ja Maddalena Casulanan musiikkiin. 

Renessanssinokkahuilut taipuvat helposti urkumusiikkiin – suurin osa urkujen pilleistä on itse asiassa huulipillejä, joissa ääni syntyy nokkahuilun tavoin. Nyt tällaisten ”ihmisurkujen” voimin kuullaan esimerkiksi Johann Sebastian Bachin jouluoratoriosta tuttu koraali.

Bravade ei rajoitu vanhaan musiikkiin, vaan tutkii innokkaasti aikamme musiikkia. Pysähdyshetken konsertissa tarjoaa Arvo Pärtin Da pacem Domine, joka pohjautuu gregoriaaniseen sävelmään ja on sävelletty 2004 Madridin pommitusten jälkimainingeissa. Bravade on myös ahkera kantaesittäjä, ja konsertissa koetaan saksalais-suomalaisen Sid Hillen Bravadelle säveltämä uusi teos, jossa barokkinen kontrapunkti yhdistyy jazz- ja blues-vaikutteisiin.

Kesto: 1 t 30 min (sis. väliajan)

Lipunmyynti Ritarihuoneen residenssisarjaan alkaa 20.8.2020 kello 9. Silloin on tiedossa myös mahdolliset erityisjärjestelyt, kuten rajoitettu yleisömäärä, hygieniaohjeistukset jne.

Liput 14,50/29/37 € (hinta paikan mukaan) käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet, ticketmaster.fi ja ovimyynti, mikäli lippuja on jäljellä.

Sarjalippu kolmeen Residenssisarjan konserttiin: 68/88 € käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi. Sarjalippuja myydään sarjan ensimmäiseen konserttiin 6.9. saakka. Sarjalippuja ei myydä ovella.

Pyydä ryhmällesi tarjous lipuista: lippu@fibo.fi.

×