Susanne Langner ja Tuuli Lindeberg. Kuvat: Matthias Heyde ja Heikki Tuuli.
To 13.2.2020 klo 19 Kangasala-talo, Kangasala
Pe 14.2.2020 klo 19 Ritarihuone, Helsinki
Ritarihuoneen residenssisarja

Rakkauden puutarha

Alessandro Scarlattin harvoin kuultu serenata

A. Scarlatti – Porpora – Mancini – D. Scarlatti

Tuuli Lindeberg, sopraano
Susanne Langner, altto
Suomalainen barokkiorkesteri

×

Antiikin mytologian tarut innoittivat barokkisäveltäjiä kirjoittamaan korvia hivelevän kaunista ja samalla koskettavan dramaattista musiikkia. Jumalhahmojen ja legendaaristen sankareiden seikkailut saivat lukemattomia muunnelmia barokin oopperoiden maailmassa, ja nämä myyttiset tarinat puhuttelevat inhimillisyydessään yhä meidänkin aikamme kuulijoita.

Italialaisen oopperan mestarin Alessandro Scarlattin serenata Il giardino d’amore (Rakkauden puutarha) pohjautuu rakkauden jumalattaren Venuksen ja häikäisevän komean nuorukaisen Adoniksen tarinaan. Kokoonpanoltaan oopperoita pienimuotoisempia serenatoja esitettiin usein ulkoilmassa, ja esitysten väliajalla vieraille tarjoiltiin runsain mitoin ruokaa ja juomaa. Scarlattin 1700-luvun alussa sävelletty miniatyyriooppera esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa, ja kokonaisuutta täydentää napolilaissäveltäjien Francesco Mancinin, Nicola Porporan ja Domenico Scarlattin eteläistä elämäniloa tulviva soitinmusiikki.

Venuksen ja Adoniksen rooleissa laulavat suomalaisyleisön kestosuosikki sopraano Tuuli Lindeberg ja Ritarihuoneen yleisön edellisellä Suomen-vierailullaan hurmannut saksalainen altto Susanne Langner.

Kesto: 2 t (sis. väliajan)

Petteri Pitko alustaa konsertin Ritarihuoneella 14.2. kello 18–18.30.

KANGASALA
Liput 35,50/31,50* €: Kangasala-talo, Lippupisteen lipunmyyntipisteet ja lippu.fi

HELSINKI
Liput 14,50/29/37 € (hinta paikan mukaan): Ticketmasterin myyntipisteet, Ticketmaster.fi ja ovimyynti, mikäli lippuja on jäljellä.

Sarjalippu neljään Residenssisarjan konserttiin: 92/118 €. Sarjalippuja myydään sarjan ensimmäiseen konserttiin 26.1. saakka.

Pyydä ryhmällesi tarjous lipuista: lippu@fibo.fi.

* alennusryhmät

×