FiBO Players. Kuva: Juuso Westerlund.
Su 4.10.2020 klo 18 Ritarihuone, Helsinki
Helsinki Early Music Festival

Venetsian loistoa

Kanaalikaupungin säveltäjämestareita

Monteverdi–Merulo–Picchi–Marini–Albinoni–Galuppi–Vivaldi

FiBO Players

×

Norjalaisen Barokkanernen vierailu siirtyy ensi vuoteen, mutta konsertin teemana on edelleen venetsialaisten säveltäjien musiikki. Suomalaisen barokkiorkesterin kymmenhenkinen kamarikokoonpano FiBO Players vie kuulijansa matkalle tarunhohtoiseen Venetsiaan, jonka loisto on ihastuttanut ja inspiroinut niin matkailijoita kuin taiteilijoitakin kautta aikojen. Kanaalien kaupunki oli vuosisatojen ajan merkittävä musiikkikeskus. Se oli kansainvälinen satamakaupunki ja kauppareittien risteysasema, jossa eri puolilta maailmaa tulleet vaikutteet sulautuivat toisiinsa. Venetsiassa kehitettiin 1500-luvun alussa myös nuottien painamisen tekniikka, ja painotuotteiden myötä musiikki levisi ennennäkemättömällä volyymilla laguuneilta muualle maailmaan. 

Musiikki soi Venetsian kirkoissa, teattereissa, palatseissa, kujilla ja kanaaleilla. Kaupungin pääpyhäkössä Markuksenkirkossa toimivat musiikinjohtajina ja urkureina monet 1500- ja 1600-lukujen taitteen merkittävimmistä italialaisista säveltäjistä, kuten Claudio Merulo ja Claudio Monteverdi, ja myöhempinä aikoina Baldassare Galuppi. Galuppi oli myös yksi aikansa tunnetuimmista oopperasäveltäjistä, joka teki kansainvälisen uran muun muassa Lontoossa ja Pietarissa. Venetsialaisten Tomaso Albinonin ja Antonio Vivaldin vaikutus barokin soitinmusiikkiin oli todella merkittävää. Heidän konserttojaan julkaistiin ja soitettiin niin Pariisissa kuin Amsterdamissakin, ja ne olivat esikuvina lukemattomille säveltäjille ympäri Eurooppaa.

Kesto: 1 t (ei väliaikaa)

Lue lisää korona-ajan konserttikäytännöistä täältä.

Recordare Venezia -konserttiin ostetut liput käyvät sellaisenaan tähän konserttiin. Otamme kuitenkin yhteyttä lipun ostaneihin, sillä paikkoja täytyy uudelleenjärjestellä, jotta turvavälit säilyvät. Jos et ole jättänyt lipun ostamisen yhteydessä yhteystietojasi, otathan yhteyttä lippu@fibo.fi-osoitteeseen.

Liput 14,50/29/37 € käsittelykuluineen (hinta paikan mukaan) + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi

Lipputiedustelut: lippu@fibo.fi.

×