Anton Steck
Ke 25.11.2020 klo 18 Mäntsälän kirkko, Mäntsälä
Pe 27.11.2020 klo 19 Ritarihuone, Helsinki
Ritarihuoneen residenssisarja

Die Familie Bach

Isä, poika ja kummisetä

J. S. Bach – C. P. E. Bach – W. F. Bach – Telemann

Anton Steck, viulu ja liidaus
Suomalainen barokkiorkesteri

×

Musiikki oli itsestään selvä ammattipolku Johann Sebastian Bachille ja hänen pojilleen, sillä aina 1500-luvun lopulta muusikkous oli siirtynyt Bachien suvussa isältä pojalle. Hämmästyttävä musikaalinen sukupuu huipentuu Johann Sebastianissa ja hänen pojissaan. Isä-Bach raivasi itselleen täysin jäljittelemättömän tyylillisen lokeron, jossa hän yhdisteli vanhaa ja uutta. Hänen poikansa sen sijaan kiinnittyivät tukevasti 1700-luvun puolivälin ajankohtaisiin musiikillisiin virtauksiin, jotka raivasivat tietä klassismille. Uuden tyylin laboratorio oli sinfonia, moderni ja abstrakti orkesteriteos. Bachin kahden vanhimman säveltäjäpojan Wilhelm Friedemannin ja Carl Philipp Emanuelin nyt kuultavissa sinfonioissa ilmaisun rajat venyvät lennokkaan elohopeamaisesti.

Jos sinfonia oli uuden ajan tuote, barokkiin kuului elimellisesti tanssisarja. Johann Sebastianin orkesterisarjoissa ranskalaiset tanssiosat kristallisoituvat puhtaaksi eleganssiksi. Nyt kuullaan vilkasluontoinen sarja nro 1. Suomalaisen barokkiorkesterin vieraaksi saapuu saksalaisviulisti Anton Steck, joka tulkitsee myös Bachin a-molli-viulukonserton.

Tanssisarjan ohella barokin keskeisiä sävellyslajeja oli konsertto, joka saattoi erilaisten soitinyhdistelmien myötä ottaa mitä mielikuvituksellisimpia muotoja. Tässä mestari oli Georg Philipp Telemann. Hän oli Bachin hyvä ystävä ja Carl Philipp Emanuelin kummisetä – häneltä poika sai keskimmäisen nimensäkin. Muuntautumiskykyinen Telemann oli myös ranskalaisen tyylin taitaja, kuten kahdelle oboelle ja fagotille sävelletty sielukas konsertto osoittaa.

Kesto: 1 t 30 min (sis. väliajan)

MÄNTSÄLÄ
Liput 20/15* €: Mäntsälän KIPA-kirjakauppa, liveto.io ja ovimyynti


HELSINKI
Lipunmyynti Ritarihuoneen residenssisarjaan alkaa 20.8.2020 kello 9. Silloin on tiedossa myös mahdolliset erityisjärjestelyt, kuten rajoitettu yleisömäärä, hygieniaohjeistukset jne.

Liput 14,50/29/37 € (hinta paikan mukaan) käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet, ticketmaster.fi ja ovimyynti, mikäli lippuja on jäljellä.

Sarjalippu kolmeen Residenssisarjan konserttiin: 68/88 € käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi. Sarjalippuja myydään sarjan ensimmäiseen konserttiin 6.9. saakka. Sarjalippuja ei myydä ovella.

Pyydä ryhmällesi tarjous lipuista: lippu@fibo.fi.

* alennusryhmät

×