Avoimia harjoituksia Kaarelassa
Tule ja kohtaa FiBOn muusikoita erilaisissa tiloissa
Mitä tapahtuu kulissien takana, kuinka rakentuu konsertti? Suomalaisen barokkiorkesterin avoimissa harjoituksissa pääset kurkistamaan harjoitusprosessiin. Avoimet harjoitukset sopivat kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Harjoituksiin on vapaa pääsy ja sinne voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Ryhmien kuitenkin kannattaa kertoa tulostaan ennakkoon, jolloin harjoituksen kulussa huomioidaan kuulijakuntaa sopivalla tavalla. Syksystä alkaen avoimiin harjoituksiin rakentuu alueen toimijoiden kanssa yhdessä valmisteltuja sisältöosioita. Kyseessä voi olla esimerkiksi päiväkotiryhmän vierailu harjoituksessa, johon liitetään yhdessä musisointia etukäteen sovittujen ja harjoiteltujen laulujen kera. Kysy lisää: toimisto (at) fibo.fi
10.1. klo 14 Kannelmäen kirkko / Barokkimuusikoiden ja kansanmuusikoiden kohtaaminen
27.1. klo 16 Kannelmäen kirkko / Barokkimuusikoiden ja kansanmuusikoiden kohtaaminen
7.2. klo 14 Kannelmäen palvelutalo / Musiikkia gamba-perheen soittimilla
26.3. klo 19 Kannelmäen palvelutalo (Peräkammari) / Kamarimusiikkia
28.3. klo 12-16 Kanneltalo (Stage) / Musiikkia ja mietieskelyä
8.4. klo 13 Kannelmäen palvelutalo (Peräkammari) / Musiikkia ja mietiskelyjä
(kesto max 1 tunti)
Seuraa sivua, avoimia harjoituksia on tulossa lisää!
Suomalainen barokkiorkesteri juurtuu Kaarelaan
Taide ei kuulu vain keskustaan, vaan luovan tekemisen ja taiteen kokemisen tulee olla mahdollista myös lähellä ihmisten arkea. Helsingin malli on alueellisen ja osallistavan kulttuurityön toimintamalli, joka tuo keskustassa toimivat kulttuurilaitokset eri puolille Helsinkiä.
Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on yksi vuonna Helsingin mallin toimijoista vuosina 2019-2021. Orkesterin filosofian mukaan kaikilla on oikeus kokea upeita musiikkielämyksiä kuulijoina tai tekijöinä. Tekemisen muodot orkesterilla ovat monet ja orkesteri onkin kaikkialla kotonaan, nyt myös Kaarelan alueen eri tiloissa.
Kaarela on historiallisesti merkittävä alue Helsingissä. Useimmat Helsingin vanhimmista kivikautisista löydöksistä sijoittuvat Kaarelan alueelle kuten myös Helsingin vanhin asutus. Historia on jättänyt jälkiä alueelle muutenkin pitkin matkaa. Kustaa III:n istuttamaa tammea voi vieläkin käydä ihailemassa. Niinpä kekseliäistä konsepteistaan tunnetun Suomalaisen barokkiorkesterin on luontevaa rakentaan vanhoille juurille elävää kulttuuria tämän päivän asukkaiden kera ja heitä varten.
Heti hankekauden alkajaisiksi Suomalainen barokkiorkesteri avaa ikkunan musikanttien työprosesseihin kutsumalla Kaarelan alueen asukkaita avoimiin harjoituksiin. Eri tiloissa järjestettävien harjoitusten, pajojen ja muiden tempausten myötä alueen asukkaat ja eri toimijat tulevat vähitellen orkesterille tutuiksi, mistä seuraa ennen pitkää yhteistä taiteen tekoa.