Irene Mas
Pe 18.10.2019 klo 21 Kotisatama, Helsinki
La 19.10.2019 klo 19 Kannelmäen kirkko, Helsinki

Antonio Lliteres ja Eurooppa

Barokkimusiikkia Mallorcalta

Lliteres–Conti–Telemann

Irene Mas, sopraano
Mallorcalaisen barokkifestivaalin yhtye

×

Antoni Lliteres Carrió, espanjalainen barokki ja Eurooppa muodostavat kehyksen konsertille, jossa mallorcalaisen säveltäjän Antoni Lliteresin (syntyi Artàssa 1673 ja kuoli Madridissa 1747) vastikään Guatemalan katedraalin arkistoista löytyneet teokset pääsevät esille. Teokset on editoinut New York City -yliopiston Iberian musiikin säätiöstä musiikkitieteilijä Antoni Pizà.

Illan aikana Lliteresin musiikki esittäytyy säveltäjän aikalaisten Francesco Bartolomea Contin ja Georg Philipp Telemannin teosten rinnalla, jolloin voi havaita, kuinka ainutlaatuisesti Lliteresin musiikki yhdistää italialaista ja Iberian niemimaan tyyliä.

Konsertin tavoitteena on myös vahvistaa iberoamerikkalaista musiikkitieteellistä tutkimusta, ja kokonaisuutta onkin esitetty Colònia de Sant Peren (Mallorca), Es Migjorn Granin (Menorca) ja Palma de Mallorcan vanhan musiikin festivaaleilla. Suomeen saapuva kokoonpano koostuu nuorista vanhan musiikin ammattilaisista, joita johtaa amerikkalainen, Sevillan barokkiorkesterissa soittava viulisti Barry Sargent ja ohjaavat musiikkitieteilijät Jordi Alomar ja Antoni Pizà. Projektin on tehnyt mahdolliseksi tuki Baleaarien saarten hallinnon tuki.

Kesto: 1 t 30 min (sis. väliajan)

KOTISATAMA
Vapaa pääsy, ohjelma 10/15 €

KANNELMÄEN KIRKKO
Vapaaehtoinen tukimaksu