Jos kaipaat lahjavinkkejä, tarjoamme tässä muutaman vaihtoehdon valintoja helpottamaan.
1) Voit ladata hieman erilaisen lahjakortin täältä. Sen voi lähettää sähköisesti tai tulostaa lahjansaajalle. Ennen antamista tarvitsee vain päättää, kuinka monta konserttilippua lahja käsittää. Kun lahjansaaja on valinnut konsertin/konsertit, ostat liput normaalisti. Lipunostolinkit löytyvät esimerkiksi kunkin konsertin sivuilta.
Näitä lahjakortteja tulee myös keväällä paperisina jakoon FiBOn konsertteihin.
2) FiBOn verkkokaupasta voit ostaa lipun Ritarihuoneen residenssisarjan konsertteihin. Ostaessa päätetään vain lipun hinta (52/37/29/15 €), joka määräytyy paikan mukaan. Jos haluat antaa useamman lipun, valitset vain oikean määrän lippuja (ne voivat olla myös erihintaisia) ostoskoriin. Lahjansaaja voi sitten valita, mihin konserttiin hän lipun käyttää. Tarkempi (hinnan mukainen) paikka valitaan FiBOn toimiston väen kanssa ottamalla yhteyttä osoitteeseen lippu(at)fibo.fi. Paikkoja voi sopia tammikuun alkupuolelta alkaen (joululomien aikana viesteihin ei vastata). Liput ovat voimassa kevään 2024 konsertteihin.
Huomaathan, että maksettuasi ostoksen saat lipun verkkokaupan sivulta Lataa tiedosto -nappia painamalla ostamasi lipun tietojen alta tai sähköpostiisi saapuvasta tilausvahvistuksesta/kuitista. Sen jälkeen voit ladata lipun omalle koneellesi tai tulostaa sen.
*
Mitä FiBOn taiteellinen johto itse valitsisi lahjaksi läheiselle kevätkauden 2024 konserteista? Ainakin Eurooppalaiset huippukuorot -sarjan konsertti vieraanaan Vox Luminis 17.2. sai maininnan kaikilta, muuten "äänet" hieman hajaantuivat.
Toiminnanjohtaja Laura Kajander
On kinkkinen tehtävä valita kevään keikkasuosikit! Olen aivan innoissani jokaisesta ohjelmasta eri syistä, mutta tässä muutama valinta: Itämeren aallot 13.3. innostaa rohkean ohjelmasuunnittelun tähden, Eurooppalaiset huippukuorot -sarjan Vox Luminis -konsertti 17.2. lupaa taivaallisia kuorosaundeja (kuulin kuoroa juuri Utrechtissä). Sydän, höyryt ja nesteet -tematiikkaa eli tunteiden hersyntää taitaa olla pitkin kevättä muissakin kuin tuon nimisessä konsertissa 28.4.
Taiteellinen suunnittelija Marianna Henriksson
On mahtavaa, että cembalisti Marcin Świątkiewicz tulee taas vierailulle 4.2. (Järvenpää 5.2.), ja tällä kertaa kuullaan cembalokonserttorepertuaarin syvää päätyä eli Bachin d-molli-konsertto. Muutenkin ohjelmassa tulee olemaan menoa ja meininkiä, se on kamarimusiikillisen orkesterisoiton juhlaa. Vox Luminis -kuoron esitystä 17.2. ei kannata missata: siinä on yksi Euroopan kiinnostavimmista vanhan musiikin tekijöistä, jotka saavat työllään ymmärtämään, että aikoinaan musiikin painopiste oli tosiaankin vokaalimusiikissa. Odotan kyllä myös Sibeliusta 25.5. (Hämeenlinna 24.5.)! Minulle se on totaalisen vieras maailma, koska soittimieni myötä en ole koskaan itse soittanut Sibeliusta enkä varmaan koskaan tule soittamaan. Kiinnostavaa on, miten Sibelius värittyy meidän orkesterimme tekemisen kautta. HIP-asiantuntemusta (HIP = historically informed performance) kyllä riittää: onhan huilistimme Pauliina Fred tutkinut Sibeliuksen aikana käytettyjä soittimia. Omista ohjelmista on kyllä ilo päästä tekemään Itämeren aallot 13.3. ja Sydän, höyryt, nesteet 28.4.; niiden ohjelmisto on minulle sydämen ohjelmistoa.
Taiteellinen suunnittelija Anthony Marini
Kun tuli pyyntö, että valitsen muutaman suosikkini kevään konserteista, oli se melkein liian vaikea tehtävä! Vähän sama juttu kuin jos pitäisi valita suosikkilapsi! Helposti numero 1 on yhteiskonserttimme Vox Luminis -kuoron kanssa 17.2. Olen ihaillut kyseistä kuoroa jo pitkään, ja kun kuulimme kuoroa Utrechtissä Lauran ja Mariannan kanssa, se vain vahvisti tätä tunnetta! Ohjelma on monipuolinen ja erittäin kaunis, ja yhteisliidaus on hauskaa. Toinen suosikkini on kolmas Ritarihuoneen konsertti Sydän, höyryt ja nesteet Tuuli Lindebergin kanssa 28.4. Minulle humoraalioppi on aiheena tosi kiinnostava (olen kerran aiemmin suunnitellut konserttiohjelman hypokondriasta, ja tässä on monia samankaltaisuuksia), ja ohjelma tuo myös ihanasti esiin useita vähemmän tunnettuja säveltäjiä.