Su 25.11.2012 Musiikkitalon konserttisali ja aulat, Helsinki

Concerto Grosso - Suuri Soitto

FiBO Collegium, Pekka Silén, Maria Hostikka

Sibelius- Akatemia, Metropolia AMK, Itä- ja Länsi Helsingin Musiikkiopistot, Oulunsalon Kulttuuri-instituutti, Keravan Musiikkiopisto, Sibelius-lukio, Tanssiryhmä La Porte du Temps

×

Concerto Grosso- Suuri Soitto- tapahtumassa FiBO Collegium ja yhteistyökumppanit yhdistivät voimansa Musiikkitalon barokkispektaakkelissa, jossa isot ja pienet, mestarit ja kisällit musisoivat yhdessä ja erikseen kuin aikanaan Corellin jättiorkesterissa Roomassa. 

Suuri Leikki- lastenkonsertissa prinsessa Matilda oppi viimein ensimmäiset tanssiaskeleensa. Aulatapahtumassa kuunneltiin eri musiikkioppilaitosten ohjelmanumeroita mm. live-elektroniikkaa ja kokeiltiin mm. cembalon soittoa, barokkitanssia, historiallista miekkailua ja barokkiaiheisia nettipelejä. Tapahtuma huipentui iltakonserttiin, jossa parhaimmillaan yli 350 soittajaa täyttivät lavan. Konserttien taiteellisesta suunnittelusta vastasivat Minna Kangas ja Annamari Pölhö. Hannu Ilari Lampila totesi Helsingin Sanomissa: ”Tässä oli konsertti, jota en olisi halunnut jättää kuulematta… Suurimman vaikutuksen teki se valtaisa energiasäteily, joka purkautui soittajistosta.”

Lue lisää Helsingin Sanomista